Waarschuwingen voor dubbele klanten in het migratielogboek begrijpen

Lees wat waarschuwingen over dubbele e-mailadressen en telefoonnummers in Store Importer betekenen en wat je in Shopify moet controleren.

Laatst bijgewerkt 28 september 2026

Ook beschikbaar in: Deutsch · English · Español · Français

Store Importer schrijft nu waarschuwingen in het logboek van de migratietaak wanneer Shopify een klant weigert omdat het e-mailadres of telefoonnummer al door een bestaande Shopify-klant wordt gebruikt.

De waarschuwingen worden als volgt weergegeven:

  • Email has already been taken
  • Phone has already been taken

Elke waarschuwing vermeldt de ID van de klant in de bronwinkel en de naam, zodat je de betreffende klant kunt vinden.

Wat je moet doen bij een waarschuwing

Zoek in Shopify naar de klant die in de waarschuwing staat en controleer of de verwachte klant al bestaat. De waarschuwing betekent dat Shopify deze klant tijdens deze taak niet heeft aangemaakt. De volledige migratie is daardoor niet mislukt.

Wanneer je klanten opnieuw importeert, kunnen waarschuwingen voor de meeste of zelfs alle klanten normaal zijn. Deze klanten staan mogelijk al in Shopify door de eerdere import.

Phone has already been taken kan ook tijdens een eerste import verschijnen. Shopify vereist dat telefoonnummers in de hele winkel uniek zijn, terwijl Store Importer alleen binnen de huidige migratietaak op duplicaten controleert. Een klant die buiten deze taak is aangemaakt, kan het telefoonnummer dus al gebruiken.

Wat niet in het migratielogboek staat

Deze waarschuwingen betekenen niet dat elke mislukte klantimport in het migratielogboek wordt vermeld. Andere Shopify-fouten voor klanten, zoals Email is invalid, worden daar momenteel niet weergegeven.